onsdag 4 maj 2016

Sommartårta



Tårtbotten
400 g mandelmassa
2 ägg
+ 50 g vit choklad till pensling

Pannacotta
Använd valfritt recept på pannacotta. Se bara till att mängde grädde är 1 liter.
1 liter grädde
1 dl socker
1 vaniljstång
2 paket fryst mango
Saften från två lime
6 st gelatinblad

Dekorera:
riven vit choklad(osthyvel), jordgubbar och blåbär

Gör så här
1. Ugn på 200 grader. Klä botten av en springform på 24 cm med bakplåtspapper och smörj kanterna med smör.
2. Riv mandelmassan och blanda med äggen. Fördela smeten jämnt i formen.
3. Baka mitt i ugnen i ca 15 min minuter. Lät botten få lite färg. Ta ur botten ur formen och låt svalna helt.
4. Klä samma form med plastfilm och lägg i tårtbotten i botten. Pensla med smält vit choklad och ställ i kylen för att stelna.
5. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
6. Mixa mango med saften från limen till en slät puré i en matberedare.
7. Koka upp grädden med socker och vaniljstången.
8. Krama ut vattnet ur gelatinbladen och smält dem i grädden. Blanda i mangopurén.
9. Låt pannacottan svalna. Rör lite då och då.
10. Häll pannacottan i formen och ställ tillbaka i kylen för att stelna. Minst 7 timmar.
11. Ta ur tårtan ur formen och lossa försiktigt på plasten. För över den till ett tårtfat.
12. Riv vit choklad med en osthyvel. Täck kanter och ovanpå tårtan med chokladrivet. Låt vila i kylen över natten. dekorera med jordgubbar eller blåbär strax innan servering.

.

 
Josefines Blogdesgner