tisdag 15 oktober 2013


Kladdkakekakor

 


Ingredienser till ca 20 st

ugn 200 grader


75 g smör
200g mörk choklad Marabou
200g vit choklad Marabou
2 ägg
1,75 dl socker
2 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 mak vaniljsocker
1 knivsudd salt

Ha i smöret och bryt ner den mörka chokladen i en gryta. Låt chokladen smälta på låg värme.

Vispa ägg och socker ca 5 min med elvisp.

Blanda i övriga ingredienser i ägg -och socker- blandningen. Ha även i chokladsmöret. Blanda om ordentligt med tex en sked.

Hacka den vita chokladen och ha i den i smeten. Blanda om igen.

Klicka ut en rågad matsked smet på plåt. Jag hade ca 10 kakor på varje plåt(de blir stora i ugnen).
Innan de gräddas formas de till runda kakor.

Grädda i 7 min.

Låt kakorna svalna på plåten.






Josefines Blogdesgner