tisdag 2 april 2013


Banankaka med smörkräm

Kakan:
(från sju sorters kakor)

Ugn 175 grader både i vanlig ugn eller varmluft
100 g smör(rumsvarmt)
3 dl socker
2 ägg(rumsvarma)
5 dl vetemjöl
1 tsk vardera av bakpulver, bikarbonat, samt ingefära
2 tsk kanel
2 bananer
0,5 dl kallt kaffe

Smörj och bröa en avlång form.
Vispa smör och socker i minst 4 min. Tillsätt 1 ägg i taget. Vispa emellan.
Blanda i mjöl, bakpulver, bikarbonat, ingefära och kanel. Rör ihop. Tillsätt kaffet och bananerna.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 45-60 min

Chokladsmörkräm:
150 g rumsvarmt smör.
2,5 dl florsocker
3 äggulor rumsvarma
100 g Philadelphia ost
100 g smält Marabou mjölkchoklad
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker

Vispa smöret i minst 20 min.
Blanda ner övriga ingredienser i smöret. Vispa.
Spritsa på kakan. Ha ev. mjuka pärlor ovanpå.


Josefines Blogdesgner