lördag 3 november 2012


Vaniljkaka


Bottnar:
3 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 msk bakpulver
175 g rumsvarmt smör
2 dl socker
3 ägg lätt vispade
1 tsk vaniljsocker
2 msk mjölk

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj två 20 cm kakformar. Klipp ut två bottnar i bakplåtspapper och täck bottnarna.
Blanda alla ingredienser förutom mjölken. Vispa till en slät smet. Tillsätt mjölken och vispa ytterligare någon minut.
Fördela smeten i de två formarna och grädda ganska långt ner i ugnen i ca 25 minuter.

Fyllning:
4 äggulor
1dl grädde

1 dl socker
1 msk majsena eller potatismjöl
125 g smör
1 msk vaniljsocker



Blanda äggulor, grädde, socker och majsena eller potatismjöl i en kastrull och låt det sjuda tills det tjocknar till en kräm. Rör hela tiden! Ta bort kastrullen från spisen. Blanda i smör och vaniljsocker. Låt svalna.
 
Vispa 5 dl grädde.Dela upp den vispade grädde i tre skålar. Färga olika nyanser av gult. Jag behöll en skål med vit grädde. Spritsa rosor.
 
Josefines Blogdesgner