lördag 14 juli 2012

Tropisk kaka med himmelsk chokladglasyr


Bottnar:
4,5 dl vetemjöl
3 dl strösocker
1 tsk malen kanel
1 tsk bikarbonat
3 ägg
2 dl olja
3 mosade bananer
85g konserverad krossad ananas+ 4 msk spad

Blanda mjöl, socker, kanel och bikarbonat i en skål. Tillsätt ägg, olja bananer, ananas och spadet. Blanda.

Smörj tre runda formar, diameter ca 23 cm.Fördela smeten mellan formarna. Grädda i 175 grader i ca 25-30 min.

Låt svalna i formarna ca 10 min innan de stjälps upp.

Fyll med två lager av vaniljkräm:

Vaniljkräm:
8 äggulor
2dl grädde
2  dl socker
2  msk majsena eller potatismjöl
250  g smör
2  msk vaniljsocker


Blanda äggulor, grädde, socker och majsena eller potatismjöl i en kastrull och låt det sjuda tills det tjocknar till en kräm. Rör hela tiden! Blanda i smör(rumsvarmt) och vaniljsocker.


Fördela krämen på två bottnar. Sätt ihop kakan.

Nutella frosting
1.5 dl nutella
8 dl florsocker
1.5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
300 g philadelphiaost
l2 msk kaffe
Rör ihop nutella, florsocker, kakao, vaniljsocker, philadelphiaost. Tillsätt kaffe och rör frostingen riktigt krämig.

Denna frosting räcker även till att fyllning om man vill ha chokladfyllning istället för vaniljkrämen. Till att täcka kakan räcker det med halva mängden.




Josefines Blogdesgner