lördag 7 april 2012


Påsktårta 2012

Form 20 cm, 2st
5 st äggvitor
180 ml mjölk
3 tsk vaniljsocker
285 g vetemjöl+ 3 msk maizena
350 g strösocker
20 g bakpulver
5 g salt
170 g smör
Blanda vetemjöl, maizena,bakpulver och salt.
Blanda mjölk, vaniljsocker och äggvitor.Vispa ihop lätt.
Blanda mjölblandningen med sockret och vispa med en elvisp så allt blandar sig. Ha i rumsvarmt smör och fortsätt vispa till dess att smöret blandat sig väl med mjölblandningen.
Tillsätt äggblandningen i tre omgångar under tiden du fortsätter vispa med en låg hastighet.




Smörj formarna väl med smör.Klipp ut en rundel av bakplåtspapper och ha i botten. Strö lite mjöl på kanterna.



Placera formarna mitt i ugnen, 180 grader ca 30 min.



Låt kakorna vila i formarna i ca 10 min innan du försiktigt tar ut dem.


Fyllning 1:
4 äggulor
1dl grädde
1 dl socker
1 msk majsena eller potatismjöl
125 g smör
1 msk vaniljsocker
Blanda äggulor, grädde, socker och majsena eller potatismjöl i en kastrull och låt det sjuda tills det tjocknar till en kräm. Rör hela tiden! Blanda i smör och vaniljsocker.
Fyllning 2:
250 g mascarpone
60 g strösocker
0,5 tsk vaniljsocker
drygt 1,5 dl vispgrädde
1,25 dl jordgubbsmarmelad

Allt utom hallonmarmeladen vispas till en fast kräm. Tillsätt marmeladen och rör om.
 
Smörkräm
115 g smör (rumsvarmt)
250 g florsocker
2 tsk kokande vatten
Vispa smöret fluffigt.
Tillsätt florsockret lite i taget under vispning.
Tillsätt vattnet och valfri smaksättning under vispning.
Täck hela tårtan med smörkrämen.

 
Täckt med sugerpaste

Josefines Blogdesgner