onsdag 3 augusti 2011


Birgittatårta

Ingredienser:

Botten:
500 g mandelmassa
2-3 äggvitor

Fyllning:
3 dl vispgrädde
2 msk socker
1 msk kakao
1 msk snabbkaffepulver

Garnering:
kakao
marsipanros

Rita upp 2 runda bottnar, ca 24 cm, diameter på ett bakplåtspapper(en mattallrik som mall kan användas)
Riv mandelmassan grovt och blanda med äggvitorna. Ta en äggvita i taget och rör om, tills du får en bra konsistens.
Bred smeten på de uppritade bottnarna.

Grädda i ugn 175 grader i 10-15 min. Bottnarna ska få lite färg.

Lossa dem försiktigt när de har svalnat.

Vispa grädden. Tillsätt de övriga ingredienserna.

Bred grädden mellan och ovanpå bottnarna.

Gör mönster i grädden. Använd gärna en vanlig gaffel.

Sikta på kakao och lägg på rosen.

Ställ kallt innan servering.
(källa:sju sorters kakor)




Josefines Blogdesgner