tisdag 4 januari 2011


Hög tårtbotten

Denna tårtbotten bör delas i fler delar. Räkna med minst tre fyllningar.
Jag använder en tårtdelare från Ikea.
Det här behövs:
6 st ägg
3 dl strösocker
1½ msk vatten
2 1/4 dl vetemjöl
1½ dl potatismjöl
1½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en rund form på 26 cm, gärna med löstagbar botten.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner vattnet.
Sikta ner vetemjölet blandat med potatismjöl och bakpulver. Rör tills allt är väl blandat.
Häll smeten i formen som är smörat och bröat med ströbröd.
Grädda på galller i nedre delen av ugnen ca 45-55 minut, ugnsfolie på i slutet av tiden om kakan börjar bli för mörk i färgen. Pröva med en sticka, att kakan är klar.
Josefines Blogdesgner